Sajtóközlemény

Egészségmegőrző és szemléletformáló programok a Valcer Táncstúdióban

2022. 04. 21.

Egészségügyi kompetenciafejlesztés és szemléletformálás a Valcer Táncstúdióban című,, TOP- 7.1.1-16-H-ESZA-2021-02297 azonosító számú pályázat keretében 9.2 milliós vissza nem térítendő támogatást fordíthat a Valcer Táncstúdió egészségmegőrző és szemléletformáló kulturális és közösségi programok, képzések megvalósítására.

A TOP-7.1.1-H-ESZA-16-2016-00042 számú felhívást a Cívis Lokális Lehetőségek Debrecenben (CLLD) c. projekt Debrecen Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiája (2014-2020) keretében a Debreceni Helyi Közösség Helyi Akciócsoport hirdette meg. Cél, hogy a közösségi és kulturális tartalmú fejlesztések tudatos módon, a lehető legtöbb városi szereplő egyetértésével, közreműködésével valósuljanak meg
a városban.

A pályázat a preventív, egészséges életmódra nevelést, egészségmegőrzést szolgáló közösségi
programok szervezését támogatja, ahol fókuszban a szükséges tudás és készségek megszerzése, a cselekvésen alapuló egészségtudatos magatartás kialakítása áll. A Valcer Táncstúdió közösségi programjaiban – a családi nyári tábor keretében – lehetőség nyílik a legújabb IKT eszközöket bemutató, a kipróbálást biztosító kompetenciafejlesztő képzés megvalósítására a felnőttek körében.

Két alkalommal családi napon a SZUSZ parkban a pályázat fő témaköreivel kapcsolatos
tudásmegosztás változatos formáival találkozhatnak a Valcer-családok. Témák: Férfi és női szerepek erősítése; Kimerültség és stressz kezelése; Fizikai és mentális egészségmegőrző technikák; Hogyan őrizzük meg a családi harmóniát; Példakép program; Az allergia kialakulásának megelőzése és kezelésére alkalmas módszerek szakember bevonásával; A táplálkozás, mozgás, gondolkodásmód összefüggései; Masszázstechnikák megismerése.

„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.”

„A projektről bővebb információt a https://projektek.valcer.hu/ oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:

Bíró Csaba egyesületi elnök

Elérhetőségek:
06-52-419-113,
06-30-993-2738,
studio@valcer.hu