Sajtóközlemény

2019 | 09 | 30. 

SAJTÓKÖZLEMÉNY A PROJEKT ZÁRÁSÁRÓL

KÖZÖSSÉGI TÉR INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE VALCER TÁNCSTÚDIÓBAN 

Az Európai Unió támogatásával infrastrukturális fejlesztés valósult meg a Valcer Táncstúdióban. A projekt 2019.09.30-án eredményesen lezárult.

A támogatás összege 20 millió forint

A projekt elsődleges célja volt, hogy a Valcer Táncstúdió – mint közösségi színteret működtető civil szervezet – működési helyének infrastrukturális fejlesztése valósuljon meg, a kapacitásnövelés elérése, kulturált próba- és találkozási hely kialakítása, mely vonzó a táncműfajokat kedvelők számára. 

Elsődleges feladat a próbatermek mellett kialakított öltözők, mosdók, illemhelyek felújítása, az épület szociális blokkjainak építészeti és gépészeti felújítása. A jelenlegi próbatermek mellett kialakított öltözők és a mellékhelyiségek szellőzése nem megoldott, a víz, villamos és fűtésvezeték rendszer elavult. Az épület fenntartási költsége nagy terhet ró az egyesület tagjaira. 

Az infrastrukturális fejlesztéssel egyesületünk a Valcer – mely tehetséges táncosai révén az ország legjobb, legeredményesebb klubjainak sorában tartozik- a műfajhoz, a célközönséghez és Debrecen belvárosához is méltó környezetet tudna teremteni a táncműfajokat kedvelők számára

Az épület jelenlegi befogadóképességnek a mellékhelyiségek, öltözők leromlott állapota és a hőszigetelés hiánya szab határt, azaz nyáron – május végétől augusztus végéig – a forróság miatt csak késő este alkalmas táncpróbák tartására. 

A felújítás révén épületünk megfelel az állékonyság és a mechanikai szilárdság, a tűzbiztonság, a higiénia, az egészség- és a környezetvédelem, a biztonságos használat és akadálymentesség, a zaj és rezgés elleni védelem, az energiatakarékosság és hő védelem, az élet- és vagyonvédelem, valamint a természeti erőforrások fenntartható használata alapvető követelményeinek, s ezáltal a Valcer Táncstúdió egyesület által végzett modern és társastáncok csoportos oktatásának, s a közösség színtér iránti alapvető elvárásoknak.

Az átalakítások során az előtér, közlekedő és nevelői szoba padlóburkolatának bontása történik, majd új kerámiaburkolat készül, lábazatburkolattal. 

A vizesblokkokban található válaszfalak elbontása után helyükön szerelt jellegű válaszfalrendszer épül, 2×2 réteg impregnált gipszkartonból glettelve, továbbá felmenő kerámiaburkolat készül, üzemi víz elleni szigeteléssel. 

Sor kerül a szaniterek cseréjére is a gépészeti szerelvényekkel kompletten. A beltéri ajtók cseréje is nagyban fokozza majd a komfortérzetet. Az összes érintett helyiség tisztasági festésével zárul a felújítás. 

A 20 millió forint európai uniós támogatás segítségével intézményünk sikeres teljesítette a beruházást, melynek következtében intézményünk megszépült, és az új modern épület várja tanulóinkat.

A fejlesztés Debrecen, Monti Ezredes u. 3. szám alatti épületünkben valósult meg.

A beruházás 2019.09.30-án készült el.

A projektről bővebb információt a https://projektek.valcer.hu/ oldalon olvashatnak

További információ kérhető:

Kujbus Rita ügyintézőnél
Elérhetősége:
Tel: +36 52 419113
E-mail: palyazat@valcer.hu